Friday, September 05, 2008

Demam mamam

Demm.. demam plak, tapi dah lama sangat tak demam ni sebenarnye. Smalam la aku mula demam ni, dari pagi tu rase cam tak sedap badan je, pastu bila pergi keje, kena aircond plak.. lagi aa teruk. Sayang nak bukak pose, pasal dah baper tahun aku tak penah sakit time pose ni.. alih2 demam plak..

lepas dapat MC 2 hari ngan doktor fadzliyana.. aku terus balik umah.. konon nak tahan je la puasa lagi.. pasal dah kol 4 masa tu.. bole kot tunggu sampai bukak pose baru minum.. tapi kol 5 tu, my fever getting worst. Rase macam nak terbakar je.. panas giler, tapi menggigigl2.. last2 tak larat dah, seram sejuk je.. mintak la bini aku bagi air hundred plus ngan ubat gastrik.. pasal reasenyer angin dah penuh dalam perut aku ni..

pas makan nestum ila buat, aku pun telan la ubat2 yg di ambil kat doc tadi.. abis makan ubat, sambung tido

maghrib bini aku kejut aku.. ajak makan.. dapat pekena nasik panas2 baru la lega sket.. makan sup sayur ngan asparagus goreng.. lauk daging masak lemak yg aku order pagi tadi(mintak mak mertua aku masakkan) tak diusik sangat.. tak de selera.. tapi last2 tu aku jamah gak sket..

Tapi smalam, sepanjang start aku balik sampai la pagi ni.. aku tak jumpa syahmi langsung.. takut syahmi bila dah nampak aku, tanak berpisah dah.. bini aku takut aku tak dapat nak rest kang bila syahmi nak berkepit je.. tapi memang selalunyer macam tu aa.. so, tiap kali aku nak gi memane kena usha line dulu.. takut syahmi nampak.. hehe.. seb baik dia takde nak cari aku smalam.. dapat la aku berehat puas2

4 comments:

Miss Moon said...

lor nko demam ke poek .

aku pun demam dah seminggu . dah lama giler tak demam nih tetiba je start poser demam kus kus demam kekura tuntung semer dtg .

nko makan ar ubat . Nurse Ila mesti jaga nko ngan penuh kasih sayang tak gitew nurse Ila .

ila de cute said...

alalalala..cian nya hubby saya demam...hehhe tapi ni dha baik kan...

fuad said...

hik hik hik.. dah baik.. tinggal selseme je.. nasib baik ade nurse baikkk punya tolong jage :P

Miss Moon said...

nko dah baik dah demam ? aku lom baik agi ar on off . selsema ngan batuk kuat ...adeh . Nih dah 10 hari ...adeh manyak susah nak napassssssss

kalau cam tew kasik aku pinjam la nurse Ila sehari 2 misti cepat je aku baik