Wednesday, August 12, 2009

Happy 5th anniversary..

Pejam celik tido eh eh dah 5 tahun kawin.. ape dah achieve 5 tahun ni? dah ada 3 anak lelaki, 1 heaven boy.. wah.. macam kejap je.. bagi memastikan yang anniversary kitorang tetiap tahun tak terlupa, kitorang pun plan la utk travel oversea berdua.. to rejuvenate ourselves and to enjoy our relationship.. tahun ni, kitorang pakat gi bangkok..

firstday sampai tu kitorang dah jejalan pusing bangkok town.. usha2 barang, beli air, stock makanan utk kunyah2 masa berjalan2 tu.. (finding for the day, bole nampak pompuan thai yang cun di merata tempat..) haha.. sorry sayang.. tak tipu.. tapi itulah hakikat.. second day tak heran dah kitorang enjoy the scenery pulak, architecture bangunan2 temple dorang yang teramatlah banyak sampai bosan nak tengok..

pastu kitorang gi la patpong, yang terkenal ngan kelab2 mengarut diorang.. memula tu cam excited la nak tengok pasal tak penah tengok kan.. tapi pastu, (nampak sikit2 je) tergedik2 kat atas meja.. (tengok dari luar je) ah.. tak best la.. takde pun show yg best2.. kitorang lalu situ dan beli la souvenir je..

hari ketiga merasa la tengok floating market.. tapi barang2 dia kitorang tak beli pasal dah target nak beli kat chatuchak market yang dikatakan jauh lebih murah dan banyak choices.. kat floating market tu merasa la naik bot macam jamesbond tu.. kejar2 peniaga dalam sampan tu sambil tembak2.. tapi tembak2 tu takde la..

petang tu dah balik semula ke bangkok selepas 2 jam lebih perjalanan kitorang naik la MRT (macam underground train) sampai ke kampheung phet.. ape tah betul ke tak nama tu.. kuar2 je dah sampai kat Chatuchak market tu.. memang besar babas.. sampai tak larat nak jalan dan tengok.. mungkin sebab perut kitorang masa tu lapar pasal duit abis bayar tiket masuk cobra village, elephant ride tambang tiket paddle boat (diorang punya pronounce jadi macam panda boat - aku ingatkan ada bot bentuk panda ke ape)

hari tu memang tak larat nak beli pape dah.. dan nasib kitorang baik dapat jumpa gerai mamat ni jual martabak halal.. perghhh masyuk murtabak dia, kuah bawang dia unik.. masam2 sedap.. rasa pun power.. sempat la buat kawan ngan pelancong dari france yang pandai cakap melayu/ indon yang tengah makan sate fish ball kat gerai sebelah (halal jugak)

petang tu lepas makan dan tapau.. kitorang balik la hotel dan pegi spa.. utk kali kedua nya ( hari sebelum tu gi jugak) punya la jakun tak penah pegi spa kan.. hehehe. tapi yang ni takde sensual massage ngan traditional massage yang glamour2 tu.. sini tempat massage thai moden yang bersih.. memang tertido la kena urut/ belasah.. tapi best, ilang penat seharian berjalan...

lupa plak nak citer, hari kedua aku sempat belikan Ila cincin..sempena anniversary.. tapi dia bayar.. ahaks!! takpe aa.. bayar same2.. pakai swipe kan.. bill sampai kat aku gak.. memang banyak la semiprecious stone ni kat bangkok ni.. kedia yg first jual memang mahal.. tapi cantik. second kedai selepas tertipu ngan pakcik tut tut.. kitorang sampai la ke kedai yang murah sikit dan penjual2 nya baik2 belaka.. mr. william tak silap aku.. pandai la dia menjual sampai bini aku terjebak membeli lagi 3 cincin!!! arkk!! tapi bukan utk dia aje.. utk mak2 kitorang la...

hari terakhir.. kitorang pepagi lagi dah gi ke Catucak market tu.. kali ni berbekalkan perut kenyang makan sandwich dan pelbagai bekal biskut dan air.. kitorang kembali dengan mission mencari souvenir.. haaa.. memang berbaloi.. kali ni banyak yang kitorang jumpa.. dapat la beli fridge magnet, murah la dari beli kat patpong.. patung2 kecik utk henpon tu.. purse.. dan macam2 gak laa barang2 ila.. puas hati.

tapi tak jumpa dah brader yang jual murtabak tu.. tatau la dia tak bukak lagi ke kitorang salah jalan.. hehe.. ape2 la, balik tu kitorang gi makan kat kedai lebanese food.. halal gak, best!! dapat la aku merasa air mint yang hanya dapat aku tengok orang2 arab kat situ order.. sebab dah tersilap order hari pertama tu.. tapi, kitorang larat makan 1 portion je, satu lagi tapau makan kat airport suvarnabhumi.. jimat..

Alhamdulillah.. tak kena sakit ke ape ke kat sana.. kalo dak cuak gak dengan H1N1 kat memane je ni.. be positif, insyaAllah.. tak pape

2 comments:

Ayie a.k.a Nyei said...

huwaa!! best~~ haahaa

ila de cute said...

en suami... masa shopping beli jewelery tu kan saya sebenarnya nak beli bangle yg sgt cun itu..tp sebab kesian takut awak dapat bill yg byk ribu riban maka saya pendam kan hajat di hati...hehe biasa la kan....tugas swipe ialah tugas isteri, bayar ialah tugas suami..hehhe

btw, ckp pasal shopping kat chatuchak, saya telah tidak membeliapa2 ye kecuali souvenir utk officemate, adik beradik shj...saya berjaya mengawal nafsu membeli barang kerana kekurangan cash... dan rasa simpati sgt pada awak kalau saya terus menswipe...

btw, thanks so much for the trip di mana saya juga yg telah membeli tiket nya dgn cara menswipe dan awak yg membayar bil2 nya... bertuah saya...

pesanan utk nyei, sila cari isteri yg bijak seperti kakak ipar mu ini... hehe