Monday, March 02, 2009

Sunyi sepi...

Selepas berapa tahun ek aku keje kat sini?.. hmm.. 7 tahun, akhirnya, company kitorang bertekad utk pindah. tapi bukan pindah semua, separuh2 jek.. hari ni la tarikhnya, bebudak TM Net kebanyakannya pindah ke Menara TM.. abis kosong opis aku ni, tinggal la beberapa kerat bebudak technical yang setia menjaga opis... bila senyap sunyi cam ni.. rasa rindu plak kat kengkawan yag reramai kat sini dulu.. dulu masa ada, tak kisah pun.. ni dah takde, memang terasa betul sepi nyer.. kengkadang boleh degar sepoi2 hembusan aircond menerpa wajah penghuni2 opis yang berapa kerat aje ni.. dulu ada la bunyi riuh gelak2.. bunyi suara bos jerit2 panggil staff.. bunyi macha tolak troli bawak air.. gulp...

sepi tu memang sepi la, yang tak bestnyer.. ade ke patut, dah la semak samun opis ni jadinyer, dengan sampah sarap bersepah, water dispenser pun dorang bawak skali.. adehhh.. abih la dehidrate kitorang kat sini.. kejam!! kejam!! ini tidak adil.. kitorang pun kena minum air jugak.. ada yang kena bawak bekal air dari rumah pas ni.. lebih menyedihkan.. pagi tadi, atas inisiatif kak mus kot.. dia bawak la cerek air dan masak la air sendiri utk kitorang minum2.. dapat la merasa nikmat minum air kat opis (macam best sangat je.. hehe) tapi, rasa klorin dia amat la kuat... hehehe!!

3 comments:

Miss Moon said...

sian kowang ...ley main roller blade la kat dalam tue ek ...

waaaaaaaaaaaa akuk windu kawan kawan tm net kewwwwwww especially bini mu poekkkkkkkkkkkkk

ila de cute said...

waaaaa sungguh kesian cara cerita awak tu...tapi kan kita org yang pindah ke menara ni p[un rasa sgt sgt tensi ok....rasa nak balik ke cyber je...memang siksa rasa nya duduk kat menara ni...

moon, i rindu u jugakkkkkkkkkkkk

Ayie a.k.a Nyei said...

kena tag..amek2