Thursday, January 29, 2009

Anak kedua... Rizq Hafiz

Dah lama dah anak kedua aku lahir, baru hari ni ada can la nak tulis la pasal dia.. Anak kedua aku (yang hidup la.. technically dah 3 orang dah. tapi kat pejabat pendaftaran pun tak recognized anak aku dah tiga, walaupu aku register gak anak first aku kat situ) nama dia, Rizq Hafiz.. punya la susah nak cari nama anak ni.. ada la beberapa pilihan masa dalam tempoh tunggu nak bersalin tu, Rizq Faiq la.. Hafiz Faiq la..tapi.. last2 ambik la nama Hafiz tu jugak sebab abang dia( Syahmi) nak nama tu.. nasib baik dia tak buat cam 2 pupu dia ak bagi nama adik 'Ultraman Tiga' / 'Ultraman Dyna'.. heheh


Skang Hafiz dah pandai nak bermanja2.. memula balik rumah, dia still dalam mood indepedent pasal 7 hari dok kat incubator 4 hari dalam 'aquarium' 3 hari kena buat 'tanning'.. sian dia, dah tan dah kulit tak macam abang Syahmi.. hehehe, takpe la... macho sket. Hafiz dah pandai nak melekat je gan mommy n daddy, suka kena dukung, kena pegang.. nak balas balik kot, aritu dok sorang2 lama.. Nasib baik la abag dia Syahmi sayang dia.. walaupun ada sket kejelesan tu terpancar kat mata dia, tapi memang Syahmi sayang adik dia la.. Comel je tengok dorang berdua, tetiba je Syahmi bley mintak nak riba adik dia la.. tengah khusyuk tengok kartun kat TV, nak bagi susu kat adik la.. ok laa tu.. harap2 berkekalan diorang rapat sampai bila-bila...



3 comments:

Miss Moon said...

poek betul ke anak nko neh aku nampak cam gambar anak mat salleh ...sweet je gambo baby hafiz yg nko amik tew ...sangat lawo

Agakkacak said...

yeah.. tengkiu2.. saje test2 pakai natural light ngan black and white.. kalo ada kaler nampak hafiz warna merah.. hehehe

Kasih Aleeya said...

alahaiii comelnyer laaa... hihi..geram ler aku tgk tgn dier..cumellll sesangats!!! gud boy ar abg syahmie..pandai syg adik... mesti dia banggakan? sbb dia yg bagi nama Hafiz tu..auwww...