Wednesday, February 15, 2006

Puteri Gunung Ledang The Musical

Waaahhh... memang best ler... kagum amat aku tengok Puteri Gunung Ledang the Musical (PGLM) nih.. power betul dorang nih, Nyanyi best2.. lagu pun best2... walau pun ade la sket yang terlajak dan termasuk tak sama serta kesilapan teknikal.. tapi ok laa.. 'live' tu. Music score pun gempak

Overall memang gempak, dengan susun atur jalan citer dia, coreography dia.. 'live' muzik dia pun power.. memang hebat giler la.

Tapi, aku lagi suka movie dia la.. lagi mendalam rase jiwa yang cuba dia kupas tu, di sampaikan tu.. memang terase aa.. kat dalam muzikal ni dah cam fun fun je dah.. sultan melaka pun dah tak ganas sangat2, dia punya sumpah tu pun takde aura sangat... daulat dah kureng sket dalam muzikal nih.. AC mizal jadi Gusti Adipati, memang lahabau punye ganas... hihihi takuttt...

Kira cam berbaloi amat2 sangat la tengok tu walaupun mase nak gi tu jem teruk, 2 jam lebey wooo.. dari exit kajang sampai kat south city ok, start je dari situ.. sampai la ke IB.. perghhh... jem yang mengisut2 jek.. macam nak fire je si sami velu tu... teruk giler jem... memula tu ade la keter depan tu buat teater lain, gaduh dalam keter tumbuk2.. ok aaa ade gak orang nak tayang free show, tapi peh tol je dah hilang... yang tinggal, hanyalah jem yang melampau2 amat..

Bini aku lagi la kesian, dah la bawak baby, nak terkecin' plak tu.. saat genting betul.. tak bley buat lawak.. hihihi, bawak kena lelaju.. kena cekap tengok lane mane yang lagi laju. 2 jam tu tahan kencin' sakit maaa. baby pun kena marah sebab gerak2 dlm perut.. tapi dia pandai, terus diam tu bila mak dia marah.. hihihhi.. lawak betul.

Show abis dlm kol 12 gitu.. balik tu terus pecut sampai umah, my wife dah tak sedap perut dah... slalu keras2 je.. nape tah.. practise contraction kot. hmm.. harap2 takde pape la.. baby jangan la majuk plak kena marah.. mommy geram tahan kencing je tu... sian dia.. (baby pun bosan kot mommy dia duduk diam cam batu 2 jam dalam keter tak gerak2.. sebab takut terkencin) hehe...

Balik umah, terus pekena milo panas.. ngan roti breakthru.. huii.. sedap giler, dapat la tido ngan selesa dan best... hehehe sambil bermimpi menyanyi kat jeti melaka.. melakaaa oh melaka... melaka... yang gemilang...la la la..

8 comments:

ila de cute said...

hehehhe best kan sayang... rasa cam nak gi tengok lagi je... rasa berbaloi je kena tahan kencing 2 jam...

happy2gether said...

eheh, kelakar la, tapi mmg kalo masa pregnant ni asyik nak ke toilet jek, hanya yg merasa jek memahami... :)

ila de cute said...

hehheh mai... time kasih faham perasaan kita yang nak terkencing masa tu...sakit woooo cam nak pecah perut rasa

Miss Moon said...

kalau tambah ngan baby duk gerak 2 lagi lah terasa aura nak terkencing harg harg ...sekarang baby dah tekan pundi kencing . Kiter pun teringat masa medical checkul 3 days before beranak ...kiter cakap kat doc yg perut kiter keras sgt then sakit sangat kat abdomen ...doc tuh siap cakap lagi

"mummy saya dah makin besar ..i have no space to move ...sorry la kalau mummy sakit ..kalau tak baby lagi sakit tau tak leh gerak"

lawak betul doc pompuan tuh dah la lawa baik plak tu...terus cam alamaks terasa la plak ..aku banyak merungut plak . Rupernya baby bagi sign utk mummy dia berjaga 2...mummy im goin to c ur face soon...thanks for keeping me safe n warm in ur belly ..

ibuVouge said...

sakit owang peknen..bleh gak tahan..sib baik tak terkucil

Anonymous said...

What a great site
» » »

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... used laptops pee movies dvd Monaco multitrip travel insurance bargain travel insurance in us Childrens hiking shoes Body fat weight scale price review Discount sports catalogs Columbia district tooth whitener road trip insurance toolsfor men anal plesure Depakote marijuana interactions Www awnings co uk Mortgage and insurance advisory services State radar detector laws Diethylpropion tenuate dospan What are the rules of roulette Coffee makers with grinder reviews Vitamines du brocoli Vacation village las Denver hiking trail

Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! » »