Thursday, March 16, 2006

The first 10 days...

Ni lah dia expression2 muka Rizq Syahmi yang kuat tido...
Comel tak?.. nak tunggu dia bukak mata n play2 ngan kita punya la susah.. kalo dah tertido tu.. hueeehh.. buat la cemane, susah bebeno dia nak bangun layan. bila kaco dia tido je, mula la dia wat facial expression yang pelbagai2... best gak tengok.. klaka jek.. heheh

Ni kita ade wat photo montage sket gamba Syahmi.. Dari blom kuar sampai la dah 10 hari.. Blom kuar tu, makne nyer, gamba mommy n daddy je la yang posing dengan penuh bergaya. Tapi, muka2 tengah cuak je la time tu.. berdebar2!!...

Yang lelain tu, gamba muka kepenatan.. dan muka bangga.. Yang si Syahmi plak, muka comel bucuk2.. Makin hari makin semangat badan dia.. leher pun susah nak nampak dah.. So, mari kita nyanyi ramai2. Untuk memberi galakan pada dia... (Mak mertua yang ajo... layan je laa)

"Oh bangau oh Bangau bagi Syahmi sikit leher..."

"Oh Badak Oh Badak dah la tu, jangan terlebih bagi Syahmi isi..."
The first 10 days... Posted by Picasa

8 comments:

Miss Moon said...

Dah nampak lain dah muker baby ari tu pegi tak nak buker mata ..ni baru 10 hari nanti mesti lain plak . Poek masukkan la lagi gambar baby kat dlm fotopage . Kita org duk asyik tunggu nih

mesti baby kuat minum susu ni sebab tuh bertambah semangat badanyer ha..memula susu memang tak banyak but dont worry its enough to cover ur baby needs..kalau tak masa kan baby dah bulat kan ...

happy2gether said...

comelnyer rizq ni,masa mai pi umah..mmg lain dr kat ospital..kalo dia jerit merah muka n bdn dia...eheh putih melepak dia ni...hencem boy..

agakkacak said...

heheh.. tak reti la pakai fotopages ila tu.. cemane ek? nanti la tunggu dia balik ke baru up lagi ek... meanwhile, saya upload kat sini je la
heheheh

Kasih Aleeya said...

congrats to both of u.. sbb ila cuti berpantang, so comment ler kat blog hubby nyer... blh kan?..so, best tak ada baby?.. best giler kan.. tk care of ur baby.. n semoga mak nyer cpt2 recover.. tata..

agakkacak said...

Time kasih2.. bole, post aje la comment pape kat sini, nanti kita citer kat ila balik umah nanti..
Best jadi mak bapak ni.. rase cam bahagia jek.. tapi kalo takdak orang tua susah jugak la rasenyer, banyak mende tak reti nak buat..
setakat ni, dah terer la sket mandikan baby, tapi tak cukup cekap lagi, pagi tadi berjaya buat dia tak nangis sangat.. muka Syahmi masyuk je time mandi.. nangis pun pasal kena baby bath foam je, pasal liquid dia tu sejuk.. hehehe...
Lagi satu mende yang mencabar, kalo dia tersedak, takut giler.. sekejap je dah biru!! waaa.. nasib baik ade mak kertua time tuh.. tau la ape nak buat. Isk isk!! Wish us luck

Miss Moon said...

poek ..tali pusat dia tertanggal pada hari ke berapa? memang memula tuh gerun sgt nak pegang kan ...cam kecik ngan lembek lagi ...kalau tali pusat dia still ada lagi la takut ...nak mandikan pun takut ...tapi pengalaman nih best sgt kan ...penat sikit pun tak per..

agakkacak said...

tali pusat dia tanggal ari ape ek? 9 ke 10.. hehe lupe daa.. skang dah besar sket, dah best dah mandi, tapi susah gak pasal kuat menggeliat, pusing sana- pusing sini.. huii mencabar.. pegang kuat kang nangis plak, sakit.. hehhe, tapi standard aa time mandi, sama ada tgh basuh kepala, or dah siap.. mesti pancut punyer.. abis basah daddy dia

Anonymous said...

Keep up the good work hotmailcom spam filter Phone cards for cheap international calls http://www.orgy-movies.info/Upskirt-party.html cheap ny women in calls North carolina grifton living room furniture recall Cheapest tramadol cod ashanti sex video